Rapid KM Forum
Da biste bili u mogućnosti da se prijavite, prvo se morate registrovati. Registracija traje samo nekoliko sekundi ali Vam zauzvrat daje mnogo više mogućnosti. Administrator takođe može dodeliti dodatne opcije registrovanim korisnicima. Pre nego što se prijavite upoznajte se sa našim uslovima korišćenja i pravilima privatnosti. Potrudite se i da pročitate pravila foruma.

Da bi sto brže i više izgradili našu zajednicu molimo vas da ostavite po neki komentar na forumu u oblast koja je vama najiteresantnija ili da otvorite novu temu za diskusiju u forumu "Rapidkmitrovica Caffe".
Rapid KM Forum

Rapid KM Forum - Kosovska Mitrovica


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

tester


Global Moderator
Global Moderator
Stručnjaci upozoravaju: zagađena pretraga slika na Google-u

Stručnjaci za kompjutersku bezbednost upozorili su korisnike da se pretraga slika na Google-u koristi za distribuciju štetnih programa. Hiljade sajtova je kompromitovano ubacivanjem štetnog koda koji preusmerava korisnike ka lažnim antivirusnim programima.
U tekstu na kompanijskom blogu, istraživač Internet Storm Centra, Bojan Zdrnja, naglasio je da napadači uglavnom biraju Wordpress sajtove na koje ubacuju PHP kod koji generiše strane sa slikama na osnovu sadržaja koji se često pretražuje. Google potom indeksira ovakve stranice i slike se pojavljuju u pretrazi slika. Najmanje 5000 sajtova je kompromitovano na ovakav način, a 90% štetnih rezultata pretrage slika pojavljuje se na prvoj strani pretrage.
“Nije najveći problem taj što je pretraga slika na Google-u zagađena, već činjenica da mnogi ljudi kliknu na takve rezultate i tko bivaju izloženi (opasnosti od) štetnog sadržaj,” piše na svom blogu Denis Sinegubko, ruski stručnjak za kompjutersku bezbednost. On najavljuje da razvija dodatak za Firefox koji će upozoravati korisnike na ovakve strane.
U kompaniji Google kažu da su svesni problema i da ulažu napore u otkrivanje štetnih strana. Oni nisu hteli da iznose pojedinosti o merama koje preduzimaju kako bi rešili problem zagađene pretrage slika, kako napadači ne bi prilagodili svoje metode i tako izbegli sankcionisanje od strane Google-a.
Neke od mera za zaštitu korisnika od zagađene pretrage se već primenjuju. Tako je Google u decembru prošle godine dodao upozorenje za korisnike o potencijalno hakovanim veb sajtovima, a njegov browser Google Chrome blokira potencijalno opasna preuzimanja sadržaja. Nije jasno zbog čega je pretraga slika ostala nezaštićena.
Dok Google ne reši problem sa zagađenom pretragom slika, eksperti za kompjutersku bezbednost savetuju korisnicima da u slučaju da misle da je sajt na koji su dospeli pretražujući slike, ne pokušavaju da zatvore browser na uobičajen način, već da umesto toga to urade istovremenim pristiskom na tastere Alt-Del-Ctrl.

informacija.rs

http://rapid.forumsr.net

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu