Rapid KM Forum
Da biste bili u mogućnosti da se prijavite, prvo se morate registrovati. Registracija traje samo nekoliko sekundi ali Vam zauzvrat daje mnogo više mogućnosti. Administrator takođe može dodeliti dodatne opcije registrovanim korisnicima. Pre nego što se prijavite upoznajte se sa našim uslovima korišćenja i pravilima privatnosti. Potrudite se i da pročitate pravila foruma.

Da bi sto brže i više izgradili našu zajednicu molimo vas da ostavite po neki komentar na forumu u oblast koja je vama najiteresantnija ili da otvorite novu temu za diskusiju u forumu "Rapidkmitrovica Caffe".
Rapid KM Forum

Rapid KM Forum - Kosovska Mitrovica


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

tester


Global Moderator
Global Moderator
UK dozvoljava kopiranje medija za lične potrebe

UK dozvoljava kopiranje medija za lične potrebe 1

Od sada građani Velike Britanije prema novom pravilniku o autorskim pravima mogu potpuno legalno napraviti kopije DVD-a, CD-a i drugih medija, pod slovom da se kopije rade isključivo u lične svrhe.

Skladištenje kopija legalno kupljenih medija na servisima za skladištenje podataka u oblaku takođe se više ne smatra ilegalnom radnjom.

Britanske vlasti su se za promenu pravila odlučile nakon istraživanja kojim je utvrđeno da 85% britanskih građana smatra da stvaranje kopija kupljenih medija nije ilegalna radnja, no to je u vreme istraživanja prema tada važećem starom pravilniku bila protivzakonita radnja.

Osim mogućnosti stvaranja ličnih kopija, sada je moguće citirati tuđi rad (ili napraviti parodiju od njega) bez ikakvih zakonskih posledica pod uslovom da se jasno naznači izvor koji je preuzet.

Text preuzet sa:
Kod:
http://www.itvesti.info

http://rapid.forumsr.net

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu